Ghrennys-atelier.jouwweb.nl
Home » Naaien

Naaien

Sinds mijn zestiende jaar ben ik bezig met kleding naaien. Eerst voor mijzelf, daarna ook voor mijn  man en kinderen, en dat breidde zich steeds meer uit. 

Van het bekleden van de eetkamerstoelen en het naaien van gordijnen tot het  inrichten en bekleden van complete babykamer, ook  voor vrienden,  maar ook de kinderwagen en wandelwagens.

Het naaien van kraamcadeautjes en babykleertjes,  complete kindergarderobe ’s,  jacks en jassen, joggingpakken, regenhoedjes, bodywarmers, tassen voor instrumenten en voor sport en ballet, bruidsjurk en 3-delige kostuums, pantalons en spijkerbroeken,  stropdassen, feestjurken, verkleedkleren en wat er nog maar meer te bedenken valt om te naaien; en ik vond het bijna allemaal even leuk.

Regelmatig vragen mensen me of ik het hen ook wil leren, en dat heb in de afgelopen jaren met enige regelmaat gedaan. Maar mijn eigen kinderen hadden zo het een en ander nodig en vroegen wel de meeste aandacht voor mijn naaiwerk.

Tot ik een vriendin ging helpen met naaiwerk, die daarvan zo enthousiast geworden is, dat ze inmiddels ook een compleet eigengemaakte garderobe in de kast heeft hangen.

Nu de meeste kinderen het huis uit zijn, is de aandacht meer verschoven naar patchwork en quilten en naai ik ook wel in opdracht van mensen af en toe. Erg leuk om iemand met iets op maat, en precies pas, heel blij te zien worden.

Graag wil ik ook anderen helpen bij het naaiwerk.

Wilt u eigenlijk wel graag een keer iets maken, maar weet u niet hoe te beginnen, neem dan contact met ons op, en wij proberen u op weg te helpen. Van het uitzoeken van een patroon, tot het op maat maken, knippen en naaien toe, willen we u graag van dienst zijn.

Voor het naaien in opdracht kunt u ook contact met ons opnemen via de website.

We proberen u zo snel als mogelijk te antwoorden.

Eventuele naaicursussen  zijn altijd in overleg, i.v.m. de geplande quiltcursussen en uw beschikbare tijd en mogelijkheden, waarbij we zoveel mogelijk willen aansluiten.

De kosten van naailes zijn € 10,-- per uur. 

Voor de kosten van naaiwerk in opdracht gelden de volgende tarieven:

Voor het eerste half uur € 10,-, daarna elk half uur € 7,50.
Materiaal wordt in principe door cursisten zelf aangeschaft.

Ook voor verstelwerk kunt u aankloppen. Hiervoor gelden dezelfde tarieven als voor naaiwerk.

Neemt u dus gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.